Budapest, Kolostor út 30.

Hétfő - Péntek | 08:00 - 20:00

Keresés
Close this search box.

Gyakran Ismételt Kérdések

Kezdőlap > GY.I.K.

Általános kérdések

Az oldalon egyelőre ajánlatkérési funkció működik. Tervezzük a teljes online kötés lehetőségét, de mivel olyan biztosítástechnikai és informatikai problémák övezik az elektromos autók casco tarifálását, amelyet a biztosítók rendszerei még nem képes áthidalni, a legbiztosabb ha közvetlenül egyeztetünk az ajánlatkészítés során. Az oldal tetején lévő ajánlatkérési funkcióval vagy a kapcsolat menüpontban található elérhetőségeinken tudsz velünk kapcsolatba kerülni. 

A weboldalunk kifejezetten elektromos autók biztosításával foglalkozik. A leggyakoribb modellektől (Tesla, Nissan Leaf, Hyundai Ioniq) a ritkaságokig (Smart, e-Golf).

Egyedi igény szerint nem elektromos autóra is tudunk ajánlatot adni, illetve további biztosítási fedezetekre is (lakás,megtakarítás stb..)

Magyarországon 14 biztosítótársaság kínál CASCO, 13 biztosítótársaság pedig KGFB termékeket. Ajánlatunk, ezek közül 11 társaság ajánlatát mutatja be, melyek a következők:

 • AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt.
 • Allianz Hungária Zrt.
 • Generali Biztosító Zrt.
 • Genertel Biztosító Zrt.
 • Groupama Biztosító Zrt.
 • K&H Biztosító Zrt.
 • Magyar Posta Biztosító Zrt.
 • SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
 • UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.
 • UNIQA Biztosító Zrt.
 • WÁBERER Hungária Biztosító Zrt.

A 2009-ben alakult Monday mára a magyarországi biztosításközvetítői piac stabil szereplője. A Monday tulajdonosai évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a banki, biztosítási és ingatlanbefektetési szakterületekről.

A tulajdonosok célja, hogy egy olyan pénzügyi szolgáltatási rendszer kerüljön kiépítésre, amely folyamatosan tudja kiszolgálni a tulajdonosokhoz hasonló, magas színvonalú szolgáltatást elváró ügyfeleket. Társaságunk szakmai tanácsadó hálózata nem csak a lakossági igényeket, hanem a vállalati szektor magas szintű elvárásait is képes kiszolgálni.

Hiszünk abban, hogy a hozzánk hasonló felelős pénzügyi intézmények működése segít abban, hogy a hazai biztosítási kultúra európai színvonalra fejlődjön

Az ajánlatkérés elküldésével rendszerünk azonnal jelez munkatársunknak, hogy érkezett egy ajánlatkérés. A kapacitásunktól függően, igyekszünk szinte azonnal felvenni veled a kapcsolatot. Az elmúlt egy év tapasztalatai alapján az ajánlatkéréstől számított átlag 1-1,5 órán belül felvettük kapcsolatot az ajánlatkérő Ügyfelekkel. Ha extrém sürgős ajánlatkérésről van szó, telefonon azonnal állunk a rendelkezésedre.

A weboldalunkról érkező ajánlatkéréseket jellemzően Tamás fogadja. Rövidesen felveszi veled a kapcsolatot, hogy átbeszéljétek pontosan milyen biztosításra van szükséged. Ezek után elkészítjük neked az ajánlatokat, amelyeket átküldünk emailben. Amennyiben sikerült olyan ajánlatot adni amely számodra megfelel, elkészítjük az aláírandó dokumentumokat, amelyeket szintén elküldünk neked.

Speciális kérdések

A biztosítás megkötése után, a mi feladatunk az ajánlat leadása a biztosító társaság felé. Amennyiben év közben bármire szükséged van (zöldkártya, fedezetigazolás, számla) jelezhetsz nekünk és mi eltudjuk küldeni neked ezeket a dokumentumokat. 

Káresemény ügyintézése során továbbra is melletted állunk. Segítünk a kárbejelentésben és az ügyintézésben. Fontosnak tartjuk, hogy Ügyfeleink mellett álljunk ezekben a nehezebb időkben is. A cikkek között megtalálható kárbejelentési kisokosban további információk találhatóak. 

A jelenleg hatályos törvényei rendelkezések szerint az autó eladását az eladónak is bekell jelentenie az illetékes hatóságnál. A biztosítás szempontjából elegendő ha elküldöd nekünk az adásvételi szerződést és mi gondoskodunk a szerződésed törléséről. Amennyiben a díjrendezettséged tovább tart, mint az eladás dátuma – intézkedünk a túlfizetett díj visszautalásáról. 

Több elektromos autó esetében a forgalmiba bejegyzett kw érték, nem egyezik az EUROTAX rendszerben rögzített értékkel. Ez jelentős problémát okoz egy biztosítás megkötése során, hiszen a biztosítók díjszabása ettől az értéktől is függ. A nagyobb internetes weboldalak az autó EUROTAX értékével számolnak díjakat. Amennyiben a forgalmiban lévő érték alacsonyabb mint az EUROTAX, a biztosítási díj olcsóbb lesz – amennyiben magasabb – úgy pedig drágább. Ez az oka annak, hogy az internetes portálok nem minden esetben tudnak pontos díjakat számolni. Mi ezt a problémát azzal tudjuk áthidalni, hogy egyeztetésünk során megadod a helyes értéket és mi az ajánlatot manuális, ezzel az értékkel készítjük el neked.

A biztosítások között kevésbé ismerős fedezet. Amikor történik egy totálkár vagy egy lopás, a biztosító minden esetben az autó aktuális EUROTAX értéke alapján fogja meghatározni a kifizetés maximális értékét. Ebből az összegből levonják még az önrészt, amely a legtöbb esetben legalább 10%. A GAP biztosítás totálkár és lopás esetén, kifizeti az autó aktuális EUROTAX értéke és a vásárlási számla értéke közötti különbözetet, plusz a casco önrészt. Tehát egy példa:

2022.01.01-én vásároltam egy Tesla Model 3 RWD-t 16M Ft-ért, és kötöttem egy cascot 10%-os önrésszel.

2022.11.01-én ellopják az autót.

Az autó kár időponti EUROTAX értéke már csak 14,5M Ft. A biztosítási önrészem ebben az esetben 1,4M Ft.

A biztosító kifizetése, tehát 14,5M Ft-1,4M Ft= 13,1M Ft.

11 hónap alatt a 16M Ft-os autóm után a biztosító mindössze 13,1M Ft-ot fizetett. 

Amennyiben rendelkezünk GAP biztosítással, a biztosító kifizeti nekünk a 13,1M Ft és a 16M Ft közötti összeget, tehát 2,9M Ft-ot.

Az újdonsült elektromos autó tulajdonosok egyik leggyakoribb problémája. Szerencsére vannak már olyan biztosítási asszisztencia termékek, amelyek képesek ezt a problémát kezelni. Amennyiben lemerül az autó útközben, a biztosító küld egy autómentőt aki elvontat téged a legközelebbi töltőoszlopig.

Ajánlatkérés - Elektromos Autó Biztosítás